Angajez! Unde mă vedeți peste cinci ani?

Am angajat recent opt riduri de expresie pe perioada nedeterminată. Vin cu know-how. S-au prezentat mai mulți candidați. Au fost aleși cei care au prezentat un portofoliu plin de emoții, trăiri și experiență în râsete.

Din Departamentul Juridic ne mai pleacă angajați. Insistă să facă dreptate și în alte companii, deși ajutorul nu le-a fost solicitat. Așa se întâmplă când angajezi oameni cu vocație. Se întorc pentru că aceste oportunități sunt doar project-based și pentru că sunt primiți înapoi cu brațele deschise.

La administrativ se muncește non-stop. Dacă nu este buget, improvizează și tot rezolvă. Au ei obsesia lor cu pixurile, hârtia colorată și dosarele de plastic etichetate, dar îi adorăm când se apucă de redecorarea birourilor.

Relațiile cu ceilalți sunt un capitol aparte. Cei din front office au fost la cursuri în străinătate și sunt experți în interacțiunea cu diverse naționalități. Singura problemă este că își iau concediu des. Și nici nu lasă număr de contact.

Serviciul Vise și Planuri este full. Este un open space gălăgios, colorat și supra-aglomerat, dar cu un farmec aparte. Este singurul office cu hamace. Și baloane.

Cei de la creație sunt baza. Nu sunt foarte vizibili. Vin mai târziu la muncă iar unii chiar lucrează de noapte. Lasă mereu dezordine, dar nu ai cum să nu-i iubești când vezi rezultatul.

La arhivă, mai avem un dinte spart, câteva dureri din copilărie, o dezrădăcinare și două crize de inimă sfâșiată. Acestea stau la subsol, între Biroul Amintiri și Biroul Uitări. Am fi vrut să desființăm arhiva, dar domnul care se ocupă de aceste dosare este primul angajat al companiei. Și mai are ceva până la pensie. Când vânzările nu merg cum trebuie, el ne convoacă la o ședință internă, aruncă pe masa lungă de lemn roșiatic fișele prăfuite, și desenând un grafic irelevant, își joacă discursul crud-motivațional : “La lins răni- cu direcția înainte. N-ați plecat?”

Angajări se fac momentan la Departamentul Marketing. Sunt axați mai puțin pe publicitate și mai mult pe cooperarea cu cei de la Creație. Considerăm că un plus de imagine nu ar strica. Avem câteva posturi disponibile. Oferim mașină de firmă cross-over, program redus, conferințe și evenimente prestabilite, stilist personal și orhidee albe la pervaz.

La Audit Intern este o doamnă care seamănă cu Morticia din familia Addams. La propriu și la figurat. Este o perfecționistă și este foarte pretențioasă, mai ales cu cei de la marketing. Foarte dificilă și cu toane.

Singurul care poate colabora cu doamna de la audit este asociatul firmei. Acesta are drept de semnătură, deține 50% din capital și un procent foarte mare din profit. Este tamponul dintre Marketing și doamna Addams. Toți din firmă îl iubesc, deși personalul de la curățenie îl mai apostrofează din când în când.

Așteptăm cu nerăbdare scrisorile de intenție și reinvenție. Interviurile vor avea loc cu domnul asociat. Nu-l sunați.

Vă sună el…

 

Hiring sign blackboard. "we are hiring!" written on black chalkboard with white chalk.